tirsdag 16. juni 2009

Slakt av dyr - uten bedøvelse.

En ny forordning om avliving av dyr ble nylig behandlet i EU-parlamentet. Dette er litt av hva som står på NOAHs hjemmeside:
" (...) parlamentet gikk inn for at alle land som forordningen gjelder for skal tillate slakt uten bedøvelse av religiøse hensyn. Det mest kritikkverdige prinsippet er imidlertid at ingen land har rett til å ha strengere dyrevernregler hverken på dette området eller andre områder i forordningen - dette er stikk i strid med prinsippene ved tidligere dyrevernregler innenfor EU: Meningen med felles regler har vært, og bør være, å bedre dyrs forhold ved å sette minimumskrav - ikke legge begrensninger på videre utvikling av dyrevern i Europa ved å sette maksimumskrav for beskyttelse av dyr. Forordningen inneholder også en rekke andre kritiserte avlivingsmetoder - som f.eks. bruk av elektrisitet og gasskveling for pelsdyr."

Her er linken til siden med artikkelen. Den innholder også forslag til hva du kan gjøre:

Disse reglene er unødvendige, inhumane og forkastelige! Husk at dyr ikke har en stemme de kan protestere med selv, så vi som bryr oss må snakke på deres vegne. Støtt kampen mot tortur av dyr! Jeg vil tro at de fleste nordmenn kan enes om dette, trass forskjellige politiske ståsted ellers.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar